Hva er en null-array?
Hva er en null-array?

Video: Hva er en null-array?

Video: Hva er en null-array?
Video: Полный курс Redux Toolkit + RTK Query для начинающих | Редакс за 2 часа! 2024, April
Anonim

null array --når størrelsen på array er ikke erklært enn array er kjent som null array . TØMME ARRAY ---hvis en array har størrelsen, men ikke verdier enn den er kjent som tom array.

På samme måte kan en matrise være null Java?

En int array uten elementer er ikke nødvendigvis null . Den vil bare være null hvis den ikke er tildelt ennå. Se denne opplæringen for mer informasjon om Java-matriser . Du kan sjekk også om det er noen elementer i array ved å finne ut lengden, legg den deretter inn i if-else-setningen for å sjekke om den er det null.

Foruten ovenfor, hvordan sjekker du om en matrise er null eller ikke?

  1. Bruke tellefunksjon: Denne funksjonen teller alle elementene i en matrise. Hvis antall elementer i matrisen er null, vil den vise tom matrise.
  2. Bruke sizeof()-funksjonen: Denne metoden kontrollerer størrelsen på matrisen. Hvis størrelsen på matrisen er null, er matrisen tom, ellers er ikke matrisen tom.

Spørsmålet er deretter, kan du sette en matrise til null?

Hvis du ha en array av heltall og du prøv å lage et element null kan du 't gjøre arr= null ; fordi heltall ikke kan konverteres til null . Ikke i det hele tatt. I det første tilfellet du 're omgivelser alle referansene i din array til null . I det andre tilfellet du 're omgivelser selve referansen til array seg til null.

Hva er en nullvariabel?

Null . Når en variabel har ingen verdi, anses det å være null . Har en null verdi er annerledes enn å ha en verdi på 0, siden 0 er en faktisk verdi. Programmerere bruker ofte boolske tester for å avgjøre om en variabel har fått en verdi eller ikke.

Anbefalt: